İçeriğe geç

Bügünün Özelliği Nedir

4 Temmuz dünyanın ne günü?

4 Temmuz: Dünya Kaldırım Yumurta Kızartma Günü

6 Temmuz neden önemli?

6 Temmuz Dünya Öpüşme Günü olarak kutlanıyor. Dudaktan öpüşmek düşündüğümüz kadar evrensel bir davranış değil ve farklı kültürlerin farklı öpüşme stilleri var.

Şubatta neler var?

Cuma, 4 Şubat. Dünya Kanser Günü, Cumartesi, 5 Şubat. Nutella Günü, Pazar, 6 Şubat. Lame Duck Günü.

3 Temmuz dünya ne günü?

Başta her gün milyonlarca İstanbulluyu istedikleri yere hızlı, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaştıran meslektaşlarımız olmak üzere, tüm tren makinistlerimizin 3 Temmuz Dünya Tren Makinistleri Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyoruz.

4 Temmuz 2007’de ne öldü?

2007 – Şarkıcı ve oyuncu Barış Akarsu, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı ve beş gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybetti.

4 Temmuz hangi ülkenin?

Bağımsızlık Günü, halk arasında 4 Temmuz olarak bilinir, Amerika Birleşik Devletleri’nde İkinci Kıta Kongresi’nin 4 Temmuz 1776’da Bağımsızlık Bildirgesi’ni onaylamasıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşunu anan federal bir bayramdır. Halk arasında Bağımsızlık Günü olarak bilinir, Amerika Birleşik Devletleri’nde 4 Temmuz 1776’da Bağımsızlık Bildirgesi’nin İkinci Kıta Kongresi’nin onayını onaylamasıyla Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşunu anan federal bir bayramdır.

7 Temmuz ne günü?

7 Temmuz Dünya Çikolata Günü!…

13 Temmuz ne günü?

📣HALK GÜNÜ❗ 13 Temmuz 2024 Cumartesi günü saat 20:00’da gerçekleşecek olan “Dünya Dışı Yaşam Arayışı” konulu halk günü etkinliğimize tüm gökyüzü severler davetlidir.

12 Temmuz ne günü?

12 Temmuz – Dünya Basit Yaşam Günü: Bu gün, kaostan uzak, basit bir yaşam tarzını kutlamaya adanmıştır.

30 Şubat olur mu?

30 Şubat. 30 Şubat, Şubat ayının sadece 28 gün veya artık yıllarda 29 gün olduğu Gregoryen takviminde görünmeyen bir tarihtir. 30 Şubat, asla gerçekleşmeyecek bir şeye atıfta bulunmak için sıklıkla alaycı bir tarih olarak kullanılır. Ayrıca bazı reform takvimlerine de dahil edilmiştir.

1 Şubat ne günü?

1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü – Konuyla ilgili güncel haberler ve gelişmeler – Sputnik Türkiye.

Şubat neden 28?

Yılın 12 ayından biri olan Şubat, her dört yılda bir 29 gün çeker. Her 4 yılda bir 6 saatten başlayarak 365 güne çıkan saatlerin toplamı 1 gündür. Bu da Şubat ayının her 4 yılda bir 29 gün çekmesini sağlar. Yılın son iki basamağı 4’e bölünebiliyorsa toplam 29 gün, 4’e bölünemiyorsa toplam 28 gün çeker.

1 Ağustos ne günü?

Bir gün, hala sevgi ve şefkat hisseden herkes bir şekilde başını tekrar kucağına koyacaktır. Bugün 1 Ağustos, eve dönüş günü! Elbette bu gün tek bir güne sığmaz; ama bir kez daha ANA VATAN’ı anmak ve içten bir selam göndermek için bir fırsat olsun.

1 Temmuz’da ne var?

1 Temmuz 1527 – İlk ve en eski Protestan üniversitesi olan Marburg Philipps Üniversitesi kuruldu. 1867 – John A. Macdonald, Kanada Dominyonu’nun ilk Başbakanı oldu. 1962 – Ruanda ve Burundi bağımsızlıklarını ilan ettiler.

9 Temmuz ne günü?

9 Temmuz – Dünya Şeker Kurabiyesi Günü: Bu özel gün, lezzetli ve tatlı şeker kurabiyelerinin kutlanmasına adanmıştır. Şeker kurabiyeleri birçok kişi için popüler ve keyifli bir atıştırmalık olarak kabul edilir.

4 Temmuz’da ne ifade ediyor?

Bağımsızlık Günü genellikle havai fişekler, geçit törenleri, festivaller, barbeküler, fuarlar, piknikler, konserler ve beyzbol oyunlarıyla ilişkilendirilir. Ayrıca, çoğu yer 4 Temmuz’da (Anma Günü gibi) Amerikan bayraklarıyla süslenir.

4 Temmuz olayı nedir?

Aydınlık gazetesi, 2003’teki “çuval” olayıyla ilgili olarak TGB’nin 2011’den bu yana yedinci kez bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdiğini yazdı. Başlarına çuval geçiren Amerikan askerleri, 4 Temmuz 2003’te Irak’ın Süleymaniye kentinde yaşanan bir olaya atıfta bulunuyor.

4 Temmuz niye kutlanıyor?

4 Temmuz 1776’da Bağımsızlık Bildirgesi ile 13 koloni Britanya İmparatorluğu’nun parçası olmaktan çıktı ve bağımsız bir federal eyalet oldu. 1783’e kadar süren Amerikan Devrim Savaşı, Amerikan Devrimi olarak da bilinir.

5 Temmuz dünyanın ne günü?

Dünya İşkolik Günü, insanları işten uzak durmaya, rahatlamaya ve iyi vakit geçirmeye teşvik eder. İş hayatı önemli olsa da, dinlenmeye, hobilere ve sosyal ilişkilere zaman ayırmak da önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir